Westie jellemzői

westie jellemzői

5 perc a tartalom elolvasásának időtartama

A WEST HIGHLAND WHITE TERRIER Nagy-Britanniából származó kutyafajta. Különös története van ennek a kutyának ugyanis ez egy terrier, a terrierek közös jellemzője, hogy alapvetően vadászkutyák. Akármilyen furcsa is a westiből a 1990-es és 2000-es években divatkutya lett.

A westi, mint terrier jellemzői

A terrierek alapvetően vadászkutyák amelyeket azért tenyésztették, hogy a föld alatt rejtőző állatokra is hatékonyan tudjanak vadászni. Nem csoda, hogy a terrier szó is erre utal, a latin föld elnevezésből származtatható.

Ezek a kutyák leghatékonyabbak a borzok, rókák és nyulak vadászatában. Nagyon hatékony kotorékeb típus, a legtöbbjük alkalmas még a kisebb rágcsálók, mint például a patkány és egér irtására is.

Napjainkban azonban egyre elterjedtebb hobbi kutyaként vagy lakásban tartott benti kutyaként való tartásuk. Azonban mind a mai napig közös jellemzőjük a terriereknek a bátorság, kitartás és szívósság.

Westie jellemzői

Már ejtettünk szót arról, hogy kell elképzelni a terriereket összességében. Most arra fogok kitérni milyen a kis Westie jellemzői, mint lakásban tartott kutya.

Westie általános megjelenése: erős felépítésű, kis teste szilárd lábakon fekszik. Szemei viszonylag távol helyezkednek el egymástól, a szemek színe a lehető legsötétebb színűnek kell lennie.

A fülei felállóak és szilárdon hordozott. Füle éles hegyben végződik, a végén minden rojttól mentesnek kell lennie. Szőrzetének színe mindig fehér. Marmagasság 28 cm.

A westie jellemzői közt szeretném megemlíteni annak tartását is. Az egészséges és boldog westie titka nem más, mint a sok séta és játék. Ami azt jelenti egy lakásban tartott westie esetében, hogy naponta többször is le kell vinni sétálni.

Méretéhez képest az egyik legmozgékonyabb kutya, azonban futásban vagy jogginghoz való kíséretre nem alkalmas. Sokkal jobban szereti az aktív sétáltatást ami közben sokat tud szaglászni.

Ebből megítélve mondhatjuk, hogy egy kíváncsi természetű kutyáról van szó, így a különböző logikai játékok is jók lehetnek számára.

A westie jellemzői között még fontos megemlítenem a kutya táplálását is. A westie, mint a legtöbb kutya húsevő, így nagyon fontos neki, hogy a kiválasztott táp legyen az száraz vagy nedves magas százalékban kell tartalmaznia húst.

Természetesen amikor hozzád kerül egy kis westie akkor figyelj milyen tápot kapott addig.

Azzal a táppal kell folytatnod a táplálást, de ezt természetesen tudod módosítani, de ezt a változást az életében ne drasztikusan tedd meg, hanem fokozatosan.

Amennyiben már döntöttél róla, hogy ilyen kutyát szeretnél akkor nézd meg milyen neveket javaslok a westie-nek. Itt találhatod a westie kutya nevek listáját.

Hírlevél feliratkozás

Amennyiben szeretne 10% kedvezményt kapni a kutyusom.hu kutyafelszereléssel foglalkozó webáruházban kérem iratkozzon fel hírlevelünkre!

Bejegyzés megosztása

Facebook
LinkedIn
Email
WhatsApp

Kapcsolódó bejegyzések